Att hämta tillbaka själsfragment

Den här övningen kommer från en Kurs jag var på i mitten av 90-talet med Norma Milanovich. Det finns många bra och liknande sätt att arbeta med att plocka tillbaks sina själsfragment. Vilket är något som brukar ingå i shamanistiska arbetsmetoder eller andra metoder som är inspirerade av de shamanismen.  En annan variant är att jobba med sitt inre barn som jag gjort under mer än 20 år nu. Ju mer man tränar på det och vänjer sig vid att plocka tillbaka och starta upp kommunikationsen med ”splittrade” delar av sig själv, eller så kallade själsfragment så sker det mer eller mindre spontant om man är uppmärksam på det.

Den här övningen var ett grupparbete och den fångar lite av en början på att jobba med sig själv och att ”ta” tillbaka något som man har förlorat eller gömt undan i sig eller utanför sig själv. Jag tycker den är relativt lätt att omvandla till något man kan sitta och göra själv under en meditation.

Att identifiera ett tidigare liv som har orsakat smärta

  1. Slut ögonen och tänk på ett land du personligen ogillar allra mest. Försök att visualisera ett specifikt område eller en stad i detta land. Stanna i upplevelsen en längre stund tills du känner att du verkligen är där för en stund.
  2. Beskriv de känslor du har inom dig i detta ögonblick.
  3. Beskriv de män och kvinnor du ser eller känner i ditt inre. Är dessa någon eller några du känner idag?
  4. Vad händer som gör dig upprörd? Stanna kvar i upplevelsen så länge du kan och försök att beskriva den i ditt inre för dig själv.
  5. När du är färdig, gå ur upplevelsen och kom tillbaka till nuet och rummet du befinner dig i.
  6. Skriv ner punkter om det du upplevt och berätta om dem för den du arbetar med (om du gör det i en grupp. Gör du det ensam så är det enklare att bara skriva ner det som du känner och det som händer).
  7. Skriv ner dina personliga minnen från denna upplevelse mer ingående. Vad drar du för slutsatser? Känns det bättre nu då det kommit upp till ytan? Om inte hur kan du jobba vidare med detta? osv.

Ett enkelt sätt att rensa upp lite negativ energi från vår kropp

Norma visade också under ovan nämnda kurs en övning för att ta ut negativ energi ur kroppen.

Hon lät en person stå mitt emot henne och hon höll sina händer över dennes solarplexus.  Eftersom solarplexus är ett av våra centralaste chakran är det där vi har vår självkänsla. Så under en dag samlar vi på oss mycket negativ energi där och om vi inte rensar ut det så blir det ganska mycket skräp uppsamlat som hindrar oss från att tänka och handla klart.

Norma tog tag i energin runt solarplexus och började dra ut energierna. Hon föreställde sig energierna som ett tjockt, segt och kladdigt eller klibbigt rep. Tjockare i början men efterhand blev det allt tunnare. Hon roterade samtidigt repet med händerna så att energin drogs ut medurs tills repet tillslut gick av.

Därefter lät hon repet som nu var en energimassa på golvet omslutas av ett violett ljus och bad vägledarna att ta hand om det, så att energin kunde återgå till kosmos och omvandlas till ljus. Därefter bad hon om ett gyllene ljus som hon tog i sina händer och stoppade in det i det solarplexus som hon just arbetat med och på så vis förseglade hon denne persons solarpelxus.

Hon berättade också att det här var något hon alltid gjorde med besökare på hennes kontor, så att inga negativa energier skulle kunna påverka det arbete som hon och hennes medarbetare jobbade med där.

Tänk om alla företag hade en sådan policy. Så annorlunda vår värld skulle se ut och vad lite säkerhetsvakter vi skulle behöva.

Ta till er vad ni vill och behöver från dessa övningar. Som jag nämnde ovan, så finns det många liknande sätt att arbeta med själsaspekter. Inom Inka-Paqo traditionen som kommer från Quero indianerna från Peru så finns en liknande metod att rensa solarplexus. Men de talar inte om negativ och positiv energi, utan lätt eller tung energi, som de inte heller lägger någon värdering i. Vad som kan vara lätt för någon kan vara väldigt tung för en annan, och tvärt om. Den tunga energin heter Hoocha och den den lätta Samin. Här, när man roterar ut den tunga energin ut coscon (motsvarande solar plexus) så ger man den till Moder Jord (Pacha Mama) som älskar hoocha eftersom hon inte själv kan skapa den och man ber Moder Jord omvandla hoochan till samin, den lätta energin.

principen är den samma som den jag lärde mig från Norma Milanovich, jag är säker på att andra traditioner och naturfolk har liknande varianter.

Annons
%d bloggare gillar detta: